Campagne

Licht Uit

Ja! Mijn bedrijf zet na werktijd het licht uit 

Nederland baadt ’s nachts in een zee van licht, we wonen in één van de regio’s met de hoogste lichtvervuiling van de wereld. Uit een recente steekproef van de Natuur en Milieu Federaties blijkt dat maar liefst 70% (!) van de bedrijven de verlichting 's avonds en 's nachts onnodig aan heeft staan. Bedrijven verspillen met onnodige nachtelijke verlichting jaarlijks zo’n 536 miljoen kWu (stroomverbruik van 150.000 huishoudens). Daarom roepen we heel Nederland op, na werktijd het licht bij je bedrijf of organisatie uit te doen. 

Meld je aan

Meld je aan! Bedrijven die zich aanmelden ontvangen van ons tips hoe je samen met je collega's energie kunt besparen en lichthinder tegen kunt gaan. En we delen de do's en don'ts van bedrijven die het langdurig lukt geen onnodige verlichting te laten branden. Ook nodigen we je uit je verhaal te delen en een foto van jouw bedrijf op deze website te plaatsen.

Is bij jouw bedrijf het licht al uit? Stuur ons een bericht en we interviewen je graag. We zetten jouw verhaal graag op deze website. 

De komende weken en maanden organiseren we diverse ludieke acties in het land om ervoor te zorgen dat "wie doet er bij ons het licht uit" een vraag is die (weer) gaat leven in Nederland.

Een fel verlicht bedrijf gespot?

  1. Attendeer het bedrijf op onze Licht Uit-actie!

  2. De Natuur en Milieufederaties (de organisatoren van de Nacht van de Nacht) zijn een Meldpunt Lichthinder gestart. Je kunt hier niet alleen lichthinder door bedrijven aanmelden maar alle soorten lichthinder dus ook door bijv. reclame en sportvelden. Als er een melding binnenkomt wordt de lichthinder op de kaart gezet en sturen de Natuur en Milieu Federaties een e-mail naar de organisatie en geven hen tips om lichthinder te voorkomen.

Jouw bedrijfsnaam

Plaatsnaam

Jouw bedrijfsnaam

Plaatsnaam

Jouw bedrijfsnaam

Plaatsnaam

OHRA

Arnhem