Actie

Licht Uit

Maar liefst 70% van de bedrijven in Nederland laat ‘s nachts de verlichting onnodig branden. Dat kost evenveel elektriciteit als 150.000 huishoudens in een jaar verbruiken. Daarom roepen wij heel werkend Nederland op: doe na werktijd het licht uit! Laat hieronder weten dat jouw bedrijf na werktijd het licht uit doet!

JA, mijn bedrijf doet het licht uit

 

Lichtspotten

Help bedrijven besparen

Zie jij 's avonds na 23:00 uur bij bedrijven nog lampen branden? Zonde van de energie! En die zichtbare energieverspilling maakt veel mensen moedeloos tijdens deze klimaatcrisis. Maak er een foto van en mail die naar ons. Dan vragen wij het bedrijf om voortaan na werktijd de verlichting uit te doen.

Zie je in jouw gemeente veel bedrijven met onnodige verlichting aan na werktijd? Met de avondklok is het lastig om een Nachtselfie-actie te organiseren maar zodra deze wordt opgeheven: ga samen (op veilige afstand) op pad! Hoe je een Nachtselfie-actie organiseert lees je hieronder bij "Kom in actie".  

KOM IN ACTIE

 

download actiemateriaal

Maak een nachtselfie met deze handige bordjes, of hang de poster op bij een bedrijf dat na werktijd het licht uitdoet. Op de downloadpagina vind je alles wat je nodig hebt!

Zij doen het

Licht uit

Keytoe

Maassluis

ABN AMRO

Amsterdam

A.S.R.

Utrecht

Eigen Haard

Amsterdam

HansGrohe

Amsterdam

Bar Beton

Pythagoraslaan 101, 3584 BB Utrecht

Provinciehuis Utrecht

Utrecht

Staatsbosbeheer

Amsterdam