Wij doen het licht uit

Eigen Haard

Amsterdam

 - 
 - 

Wij besparen daarmee lichtuur per dag!

Eigen Haard is een woningcorporatie in Amsterdam. Op de divisie Vastgoedbeheer van Eigen Haard werkt Wybrand Pieksma als adviseur duurzaamheid en energietransitie. Met hem praten we over het lichtbeleid van Eigen Haard, om te ontdekken welke slimme oplossingen zij hebben toegepast om hun energieverbruik en de daarbij gepaarde lichtvervuiling op te lossen.

Sommige collega’s ergerden zich als ze ’s avonds voorbij reden en licht zagen branden bij Eigen Haard. Onze eigen bedrijfsvoering is, samen met circulariteit en het CO2-neutraal maken van onze woningen, nota bene één van de pijlers van ons duurzaamheidsbeleid!”

Voor een energiezuinige bedrijfsvoering hebben we een speciale werkgroep in het leven geroepen: de werkgroep Interne Milieuzorg. Deze houdt zich bezig met alle aspecten van een milieuvriendelijke bedrijfsvoering: van het wagenpark tot het printen, en van de catering tot gebouwenbeheer. Ook het energiegebruik door verlichting hoort daarbij. Ook hebben we op ons hoofdkantoor overal LED-verlichting. Vanaf 2018 zijn we steeds scherper geworden op ons lichtgebruik en de programmering van de lampen. Daardoor laten we de lampen steeds minder zinloos laten branden. In een bedrijf van in totaal 10.212,72 m² scheelt dat heel wat! Eigen Haard schat in dat de energierekening met circa 30% is afgenomen door de genomen besparingsmaatregelen.

Naast het energieverbruik monitort deze werkgroep ook andere maatregelen die invloed hebben op de CO2-footprint. Met de Milieubarometer van Stimular kunnen we onze footprint vergelijken met andere corporaties. Daarnaast willen we nog stappen maken in o.a. het verschonen van ons wagenpark.”

Quote: “Je hoeft geen licht te gebruiken op plekken waar geen mensen aan het werk zijn.”

Bedrijfsnaam: Eigen Haard
Plaats: Amsterdam
Website: http://eigenhaard.nl/